неделя, 31 юли 2011 г.

Мъжка картичка

Добро утро, в една приятна неделна утрин в последния ден на юли. Все още слънцето не е напекло, приятно е, аз си пия сутрешното кафе и се радвам на спокойствието. Доброто ми настроение се дължи на добре свършена работа-снощи късно завърших успешно една мъжка картичка! Не знам има ли някой, който с лекота да се справи с мъжките картички, особено за мъже на възраст, без изявени хобита. Първоначално избрах риза-почти е готова, ще ви я покажа, когато я завърша, но за нея имах нужда от надпис и отидох при родителите ми да разпечатам няколко. За последно отворих и търсачката, да разгледам отново мъжките картички и там попаднах на картичка с инструменти. Мъжа, за когото трябваше да направя картичка е строителен инженер, та инструментите ми се сториха много подходящи. Намерих рамка с инструменти, принтирах на "крафт" картон- вътрешното руло на опаковъчните хартии е точно като "крафт" картон :) Вкъщи оцветих, изрязах, залепих и се почна лудо търсене на винтчета и болтчета за украса. Исках някои малко по-изтъркани, но и тези свършиха работа. Надявам се получателя да я хареса.

сряда, 27 юли 2011 г.

коледен елф

Въпреки, че не успях с първи опит за коледна картичка през юли, нямаше да опитам с нова, но малкото коледно елфче на Мо ме изкуши! Не е ли просто прекрасна-сладка, закачлива? Избрах цветовете според панделката, а накрая се чудех как да я използвам! В последния момент ми хрумна да направя таг с пожелание, та панделката влезе в употреба. Бях забравила и за сребристите листенца и много им се зарадвах, като ги открих между зимните джунджурии:) И така втори опит за Коледа през юли!понеделник, 25 юли 2011 г.

ваканция ура!

Тази картичка направих за рождения ден на най-големия ми племенник, който в събота навърши 11 години. Малко преди това получи ново дълго-мечтано, голямо колело, затова се отказах от приготвената за него картичка и направих нова- с колоездач. Е, той пък вече получил колело, сега е запален на тема" мотори" :)Мотор едва ли ще получи скоро за подарък, тъй че може би този път вниманието му към моторите ще се задържи за коледна картичка с някой дядо Коледа- рокер:) И да ви се похваля-малкия племенник много хареса пиратската си картичка-тази със сандъка пълен с шоколадови златни парички, цяла вечер по време на тържеството картичката стоеше отгоре на масата до него и при всяко ставане от масата, назначаваше отговорник да му я пази:). Малкия е по-емоционален, а големия е по-сдържан вече, нали е голям, така че не мога да кажа дали му е харесала картичката, но на мен ми хареса- използвах joy-fold сгъване, украсих я и от вътре, стана цветна и забавна!

петък, 22 юли 2011 г.

Най-красивата ми картичка !


Влюбих се в тази картичка! Толкова ми харесва-цветовете, нежността, която излъчва! Най-любимата ми! И сигурно защото много, много мислене му ударих, докато се роди. Тя е за майка ми, за утрешния и рожден ден, затова исках нещо специално, без картинка, стилно. Рових из всичките материали да търся "нещо" което да ми отговори, направих 3 други картички тази седмица,рових за интересни фрази, пожелания, въвлякох в творческия процес мъжа ми и сестра ми, с молба за идея. Те дружно ме "подкрепиха", че са сигурни, че ще се справя( е, справих се, ама малко помощ би била добре дошла)! Снощи лягайки си вече, на ум прехвърлих наличните хартии за фон, но за избраната от мен комбинация от синьо и жълто нямам хартия. Тази сутрин, с надежда, че има някъде хартия, която не помня(да, ама не) прехвърлих всички налични дизайнерски и не дизайнерски хартии, списания за да намеря ХАРТИЯТА!Намерих я! Но тя не е нито синя, нито жълта. Добре, сините цветя се вързаха, а едни други за които до този момент смятах за сиви, се оказаха точно същия цвят като хартията. Е вече нищо не можеше да ме спре! Идеята ми беше още по-блестяща- на паус да разпечатам надпис, да залепя пауса и върху него да налепя камъчетата, като съвпадат с цветята отдолу (дано сте ме разбрали),но нямам принтер! Така, че тази идея ще чака да бъде изпълнена някой друг път.

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Много е рано още за Коледа
Току що прочетох публикацията на Калисто, и съм 100% съгласна с нея-не е време за Коледа! И аз не успях да усетя коледния дух и не успях да го покажа в картичката си. Но едва ли ще направя друга коледна картичка сега, така че остава тази. С нея ще участвам в следните предизвикателства:
Седмица 2 на Горещо лято на Хобисимо
CCH#76 – Christmas In July
Двете елши: Пънч мания

вторник, 19 юли 2011 г.

Сладуран:)

Как по друг начин да кръстя тази муцунка? Не е ли забавен? Търсех японски шарани в гугъла, а той ми намери това:) Веднага се влюбих в него и забравих за шараните. Естествено и картичката с него е различна-шарена, закачлива. Все още обмислям някакъв различен шеговит надпис за следваща картичка, но съм сигурна, че и такъв ще ми хрумне когато му дойде времето. Сега само се отбива да каже "здравей"

неделя, 17 юли 2011 г.

за специална приятелка

Добър вечер-има ли и други будни в тези горещини? Аз на всичкото отгоре пих кола за разхлаждане и сега ще будувам:) Така, че да свърша и малко работа-да публикувам картичката си за предизвикателствотопънч мания при елшите. Трябва да благодаря на Ем-имах забравени пънчове, а този с цветчетата ми хареса:) Започнах картичката заради цветовете на картинката-готова, закупена от тук. Не мога да изкупя всичките печати, коити ми харесват, затова си купих няколко напечатани и оцветени. Надписа ми хрумна по-късно, а пък като я видях готова се сетих, че е идеална за предстоящия имен ден на една приятелка:)

сряда, 13 юли 2011 г.

Лятно

Обичам лятото и сигурно съм една от малкото хора, на които горещината не пречи. И не тя е причина за краткото ми отсъствие от блогърското пространство. Просто погостувахме за една седмица на сестра ми в София, но за съжаление не останахме достатъчно дълго за срещата с Нана и останалите момичета. Междувременно в къщи ме очакваше новата ми придобивка-Биг Шот! Нямах търпение да се прибера и да я изпробвам-хареса ми! Със сигурност обаче сина ми се радва повече от мен-взима машината с него, когато си ляга:) Направи релефни толкова много хартийки, че сигурно до края на годината ще имам запаси:) Преди да заминем бях започнала една картичка, която нарочно оставих недовършена, за да използвам заврънтулките от новата си машинка:) И сина ми поиска да направим една картичка с "неговите" материали. Помогнах му доста, но и той се постара. Ето и двете картички-моята и нашата:)Моята ще включа в новата игра на Хобисимо.