сряда, 28 март 2012 г.

Картички с много цветя

Здравейте работливи феи на хартиите. Твори ли ви се в това време или и вие сте подмамени от слънцето да сте навън? При нас в градината една костенурка вече изпълзя от зимната си дупка, а гущерчетата шумолят измежду цветята. И пчелите започнаха да прехвъркват вече- всичко се събужда за нов живот. И ние хората така- по цял ден сме навън в градината, и време за майсторене на картички почти не остава. Правя само за поводи на близки и познати. Следващите картички са точно такива- за юбилея на семейна приятелка на родителите ми, за една позната, която искаще картички без надпис и една картичка за съученичка на сина ми, която празнува рождения си ден. Една от тях ще включа и в предизвикателството на Калисто при фуриите, но още не съм решила коя да е, защото всичките са с цветя:)четвъртък, 22 март 2012 г.

Пиратското съкровище

Още като видях предизвикателството на Мър-Мяу за март "и мъжете са хора"
си казах- не може да ме затрудните- имам двама мъже в семейството с рожден ден през март-племенник и девер. А идеите за картичките им са готови отдавна- само изпълнението остава. Дотук добре, ама ако бях предвидила и време за снимки-тогава щеше да е идеално. Затова в крайна сметка имам само една снимка на кутийката ми с пиратското съкровище, а картичката за девер ми не успях и да снимам, но понеже ми хареса как стана, ще направя още една за да ви я покажа:)

И така, след дълго планиране и пресмятане, ето я и пиратската кутийка-пълна със златни шоколадови монети. От единствената снимка не може да се видят страничните страни- продължение на картата, нито предната страна- имам си уред за айлетс и го използвах за отворите на чекмеджето, нито това, че съм оплела от канап корабно въже за дръжка на чекмеджето...все неща на които рожденика не обърна внимание- дори и подаръка пренебрегна и се нахвърли на шоколадовото съкровище :)

сряда, 14 март 2012 г.

Закъснели осмомартенски

Ама много закъснели- защото плановете ни не винаги зависят само от нас самите. В моя случай цяла дузина вируси се намеси и успя да ме задържи далеч от картичките и публикуването им. Наистина се надявам това да е последното боледуване в нашето семейство за тази толкова дъъъълга зима. И така-отново на картичките:)направих достатъчно за всички близки жени и накрая реших, че ставам досадна по три пъти в годината да подарявам картички, затова направих по едно тагче. Но тук ви показвам част от картичките и една покана за осмомартенско тържество на децата от неделното училище.


Първата картичка смятам да включа в предизвикателството на Фуриите- Пролет, перли и дантела, с надеждата, че момичетата от Грета'с арт ще са снизходителни и ще признаят едничката ми перла, но богатството на хартията не позволява много украса.

понеделник, 5 март 2012 г.

Откриване на сезона

Дни преди осми март-нямам идея нито за подаръци на най-близките жени, нито картички, нито време :) Но надявам се за сметка на съня да се справя поне с картичките. А с тях вече почнах- една приятелка от друг град ме помоли за картичка за учителката на дъщеря и-картичката трябваше да е готова днес, за да има време да пристигне до празника. Снощи след като приспах тайфата , затрупах масата с инструменти и хартии. И като стар алкохолик- без една може, ама само с една не-седнах за една, а направих 2-3 картички:)Снимах само тази, която изпратих, другите ще покажа тия дни. Първата направих по цветовата гама в новото предизвикателство на Елшите. Няма птички, но една пеперуда поспря за малко да огледа цветята.

четвъртък, 1 март 2012 г.

картичка- мартеничка

Честита баба Марта! Дано ни доведе пролетта,а с нея и здраве, щастието, радостта.

Днес на бързо ми се наложи да направя 2 картички за учителките на сина ми в училище. Набързо преди да тръгна снимах едната. Тържеството беше приятно, но вкъщи ме чакаше едно болно момиченце, така, че дотук с обясненията.

Ще я включа в Хоби-предизвикателство 7