сряда, 29 януари 2014 г.

драконов рожден ден

Най-малкия ми племенн ик навърши 2 години в понеделник и тази картичка е за него- любителя на дракони(несъмнено повлиян от по- големия си брат:),слънчевото и усмихнато хлапе. След като в момента е на тази вълна му намерих този симпатичен дракон,оцветих го в синьо и зелено,направих му две свещички, избрах шарена хартия и един празничен гирлянд от шарени знаменца и картичката замина набързо за празника му.
Освен при него ще отиде и при Crazy chalengeFairytale.

понеделник, 27 януари 2014 г.

Оранжева фея

Вдъхнових се от цветовете на хартията,намерих картинка и я оцветих на един дъх. После започна мъката ми-според мен нямам подходящи шаблони на цветя и листа, пробвах всичко налично, нарязах безброй варианти и накрая я сглобих с минимум цветя и листа. Харесвам я и така,но ако в близко бъдеще се сдобия с нови шаблони, току виж съм наредила още:)
Ще я включа тук: Card Mania-Ангели или феи CCH- Fairytale

сряда, 15 януари 2014 г.

Меланхолия

Започнах тази картичка с ясната идея как искам да изглежда. Исках точно да изразя меланхолия- сиви, убити тонове,но все пак шала да изпъква, да свети, и чашата да е другото топло петно- планирах го червено,но лилавото само се намести на картичката. Надписа не се връзва с настроението на картичката, но какво пък- с подходящо послание на вътрешните страници мисля,че мога да намеря подходящ човек или повод. До тогава аз ще и се порадвам.

вторник, 14 януари 2014 г.

Нещо старо, нещо синьо...

Вдъхнових се от темата при картичкофуриите и направих картичката много бързо. И тогава започнаха проблемите- фотоапарата не работи- на ремонт, а след ремонта- батериите вече са изчезнали в черната дупка, наречена детски играчки с батерии- сигурна съм, че нейде там има доста комплекти зарядни батерии, но един път озовали се на някоя играчка никога не се завръщат обратно. И така,когато най-накрая закупих нови, изчаках да се заредят, вече нямах търпение да снимам картичката -направих го тази вечер, докато съвсем не съм загубила желание да снимам и споделям. И сега след като много пъти в ума си съм редила думи с които да опиша картичката, не мога да се сетя за нито едно остроумно и вдъхновяващо описание. затова започвам с историята- в прилив на вдъхновение,след покупка на нови хартии с летни,морски мотиви, намирам само една подходяща картинка. Оцветявам в подходящи за хартиите цветове и както не веднъж ми се случва,решавам да проверя дали се връзва с този десен например... и картичката се получава различна от замисъла. При оцветяването пробвах да направя дрехите по-обемни и мисля, че се получи, исках да е много ярка и слънчева, и някак си шарените летни хартии отпаднаха от замисъла- избелената синя дъска пасна чудесно на лятното ми настроение. Останалото се нареди само- цветята, клонките, панделката, камъчетата и мисля, че се усеща горещината на летния ден,въпреки мъглата навън.
Ще включа картичката при Goldie и нейния празник-надявам, се че още много години ще се радваме на нейните творения. А също и тук: http://cardsaddicted.blogspot.com/2014/01/200.html стар е печата, синьото е видно,а новото са оранжевата панделка и оранжевите тичинки. Успех на първото ни родно предизвикателство- помня създаването му, имала съм и честа да предизвиквам, радвам, се че продължава да ни вдъхновява и предизвиква. И тук: http://mosdigitalchallenge.blogspot.com/2014/01/challenge-216-flowerswa-mo-image.html