неделя, 23 февруари 2014 г.

Картичка за благодарност

Дълго време ми отне тази публикация,просто защото развалих картичката като добавих цветята в долния край,или по скоро не ги подредих както трябва. Има шанс да я поправя, но ще почакам сестра ми,която я поръча да си каже мнението-дали ще пренареждам цветята,дали ще ги махна изцяло и ще прикрия с панделка, копче...Иначе оцветяване ми хареса-точно така си представях тези цветя-макове,метличина и дребни жълтурковци, лилави камбанки- все полски цветя,които съм брала през лятото. И ботушите се получиха, макар, че са твърде големи за композицията. Следващия път ще ги скъся, тъкмо и да си спестя от оцветяването:)
Надявам се следващото, което да покажа да е албума на единия ми племенник- през уикенда се справих с кориците и страниците,остава само да ги перфорирам и наредя. А сега се връшам към "Властелина на пръстените"- един от малкото филми, които са добри, колкото и книгата.

неделя, 16 февруари 2014 г.

за 70 годишен юбилей

Този уикенд беше посветен на задължения към семейството. Семейството,което в лицето на майка ми,не разбира нуждата от време за избистряне на идея, да потърсиш вдъхновение в нета. За нея 3 часа са предостатъчни за направата на картичка- какво толкова има,сложи тук малко от това, там от онова... и я надпищи после,че ти си по тази част. Да, аз съм по всички части- картичка,надпис,опаковка на подаръка, като в същото време трябва да подготвя и децата,и себе си за предстоящото събитие. Както и да е,купона по повод 70тата годишнина на вуйчо ми мина, видяхме се с роднините, децата играха до късно с братовчедите си и сега докато малката спи, баткото гледа сутрешния блок детски филмчета, аз пия кафе и се възползвам от възможността да позяпам в нета и да направя тази публикация. Скоро ще ви покажа и другата картичка по поръчка на сестра ми, която е по запозната с творческия процес и не очаква резултат за един следобед.

вторник, 11 февруари 2014 г.

със скъсани дънки

Пишейки това заглавие ми хрумна, че на картичката можех да разкъсам малко хартията тук там, но и без този ефект картичката има своя чар. А за чара допринася едно шито облаче,което видях от тук и веднага се заех с изработката му. Разкроих и още облачета, но излязоха по-големи и не намериха мястото си тук. Затова пък копчетата и изкуствените шевове направиха тази картичка завършена и готова за някой малък мечтател. Ще я включа тук:Crafty Sentiments Designs- buttons or bows

понеделник, 10 февруари 2014 г.

заповядай на чай с кексчета

През миналата седмица се сдобих с шаблона на Тим Холц за цветя и от тогава килим от цветя във всички цветове е разстлан по пода в спалнята,където се помещава работния ми кът към момента. Логично момчешките картички отстъпиха място на такива, в които могат да присъстват цветя, остана само да избера и около какво да се подредят. Преди много време си бях купила готови топери от LOTV,за мое съжаление оцветени само в една гама лилаво, за което с трудност намирам подходящи хартии. Е, неволята определено се притече на помощ- като искам да направя картичка веднага,а нямам други готови картинки- поосвежих малко картинката, дистреснах със синьо много яркия лилав картон и дори успях да ги съчетая с един момчешки кариран десен. Поиграх си и с цветята- някои намокрих и намачках, на други придадох допълнителен релеф,а,бе, изобщо харесах си картичката.
Вдъхновението ме повлече и направих и още една в същата гама, която ще покажа скоро,но за нея друг път.

неделя, 2 февруари 2014 г.

за рожден ден на момче

След коледните и новогодишни празници, се започва серия от рождени дни-на приятелски деца,на съученици на сина ми, на мои колеги... и май само през февруари има почивка от подобен род събития. При последното отпразнуване на рожден ден на съученик,сина ми ми направи забележка,че вече са свършили картичките за момчета,имало само момичешки- и аз започнах да наваксвам по малко. Хобито ми явно освен приятната за мен част, има и възпитателен ефект- сина ми се е научил да подарява подарък придружен с картичка и пожелание, така че през февруари ще натрупам малко момчешки картички. Първата която направих е тази:
С този печат имам само една картичка досега, време този малчуган да пусне няколко самолета из блога ми:)