вторник, 8 ноември 2011 г.

Коледно ухание

Обожавам Коледа с всичко свързано с празника- украса, подаръци, настроение и ухание! А уханието е определено на елхичка, на навлезлите напоследък курабии с дъх на канела, но неизменно и миризмата на портокали. Може би има много по-млади от мен в блог пространството, които не са живели през тоталитаризма, когато портокали имаше само за една седмица през цялата година- седмицата между бъдни вечер и нова година. Затова и миризмата на портокали ми напомня за тези празници:), пък и носи лека носталгия към отминалото детство, когато ролята ми в празненството беше от другата страна- на получаваща подаръци:) Затова и избора ми за тазседмичното предизвикателство на Светла при фуриите свързах повече с уханието, отколкото с всичко друго. Отначало реших да използвам изсушен резен портокал и пръчки канела, но сушения резен има неприятно тъмен цвят и използвах само корите на портокала. За първи път правя такива цветя, но се получиха лесно, а мисля че са доста ефектни, със сигурност пак ще направя такива. И колкото и да опитвах да използвам малко пръчки канела за тази картичка все не успявах да ги подредя и съчетая, затова отпаднаха от този проект, но и без тях картичката ухае на празниците от моето детство, пък и е ефектна, нали?

18 коментара:

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Билбе, така ме разчувства....все едно пишеш за моите спомени, за моите чувства, за уханията в моята бащина къща....Чудесно си предала духа на Коледа от нашето детство, а пък картичката е толкова празнична и истински коледна! Пробуди една носталгия....
Поздравления!

Deni каза...

Страхотна идея да направиш цветя от портокалови корички, а и те изглеждат толкова очарователно! А уханието... и аз го усетих.Поздравления за нестандартното решение!

Поли каза...

Страхотна идея! И съвсем точно преразказани коледни спомени и от моето детство! Поздравления!

Miss Emerald каза...

Благодаря ти! За това, че ме върна години назад и ми припомни с картичка аромата, който свързвам най-силно с тези празници! Страшно готина идея и прекрасна реализация! Чудна! Ах, сякаш усетих аромата им!

Svetla * каза...

Уау! Розички с портокалови кори - супер - оригинално :) Страхотна картичка !

bejko каза...

И за мен аромата на портокал носи същите асоциации.Страхотна хрумка ,много интересно се е получило!

Boryana каза...

Това може би са най-оригиналните цветя! Поздравления! Просто са жестоки! :)

Анонимен каза...

Прекрасна картичка!Носи много настроение и аромат, както и спомени за ценни преживявания.И аз съм правила цветя от портокалови корички, но за този вариант не съм се сещала.Чудесна идея!
Наталия

Маги каза...

Ех, как ме върна в детството...Много ароматна идея :)

kenli каза...

Като дете най- обичах сладкото на баба ми от Пловдив от портокалови корички! Ех, какви спомени ми навя с тази прекрасна картичкааааа.......
Благодаря си за припомненото ухание и топлината на липсваща вече прегръдка!

skylife каза...

Ммммм портокали - страхотно и интересно хрумване. Сигурно е станала една много ароматна картичка - супер е!

Handmade_by_MaDe каза...

Даммм...така си беше :),а тези спомени предизвикаха усмивката ми,много ти благодаря!Колкото до картичката-невероятна е...тази идея с портокаловите кори ме изуми направо :).Поздравления!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

УАУ- цветя от портокалови корички...ПРЕВЪЗХОДНИ СА!
Историята ти ме пренесе в моето детство и моите спомени за точно тази седмица на портокали, банани и мандарини..Като дете вярвах,че това са сезонни плодове и техния сеозон е точно по Нова Година..Благодаря ти,че с тази прекрасна картичка успя да ме пренесеш във времето..
Прекрасна композиция от аромат, цвят и настроение!

Mila каза...

Страшно ми харесва :)Направо си мирише на наистина на Коледа :) Много, много оригинална !

morgiana каза...

Направо ме порази красотата на портокалените цветя. Невероятен и запомнящ се ефект.Направо ти се прииска да си хапнеш от тях , да вдъхнеш прекрасния им аромат на слънце и свежест. Чудесна идея и страхотна картичка! Поздравления от мен!

BEARKIS каза...

Отдавна не съм била впечатлена от такава уханна идея и толкова идейно ухание...благодаря за спомена и чувството!!!

Nelly каза...

Уааааау, картичката изглежда така елегантна и изящна - професионално изпипана!!!! Останаха ми очите в нея.

Creative каза...

Благодаря ти за споделените спомени .. които са и мои :)
Благодаря ти за красивото и страхотно ухание, което се носи от твоята картичка! Разкошна и впечатляваща!