понеделник, 13 април 2015 г.

Малкият летец

Празниците приключиха, яйцата са изпотрошени, козунаците почти изядени, дано хубавото време да се задържи. Надявам се всички са си прекарали добре, да са събрали сили и идеи за нови хартиени красоти. Аз ще покажа нещо нетрадиционно за празника- момчешка картичка.
Картичката е за племенника ми, който през март навърши седем,но успяхме да се видим чак за Великден. То и картичката не беше готова за рождения му ден- сина ми отхвърли много категорично идеята да повторя картичките, които бях правила за негови съученици.За тях използвах мотиви от опаковъчната хартия на чудовища. В единия случай рязах и лепих, а в другия прерисувах и оцветих чудовищата.
Имах още от тази хартия и мислех, че малкия ще се зарадва на чудовищата, но батко му не разреши. Това ме учуди,но сега се радвам,че направих друга картичка за рождения му ден. Избрах печата на бъдещия летец,тъй като на момчето ни му предстоят да се изявява на нови поприща- на есен ще е ученик, ще покорява непознати небеса, затова му пожелавам попътен вятър! Оцветих картинката в цветове в които сестра ми облича децата си- моите имат дрехи в червено,нейните имат доста в жълто:) Бях си намислила да използвам отново печатите букви-отпечатах на паус латинското "N" и обърнах откъм гърба за да получа "И". Добавих му облачета и звездички,но в долния край ми стоеше празно. Затова след десетина опита с различни хартии и модели самолетчета, накрая това се приземи успешно на картичката.

Няма коментари: