петък, 19 август 2011 г.

Календар

Е най-накрая завърших и аз моя календар. И той си има дълга история. Още като видях предизвикателството на Хобисимо, реших, че ще е някаква обемна фигура. Отхвърлих пирамидата, куба и паралелепипеда като варианти- за да се съберат всички месеци, основата би трябвало да е много обемна. И случайно попаднах на тази фигура-додекахедрон! Видях я тук. Първоначалната ми идея беше да го разпечатам на паус и от вътре да залепя различни цветни хартии според месеците. Не успях с това начинание, но поне увеличих фигурата от А4 на А3 , за да имам повече място за украса. Копирах от лист на картон, изрязах и много трудно залепих-докато лепя едно, друго се отвори. Половината неща накрая ги залепих отгоре върху топката. Украсата на 12 страни също отне време. И въпреки, че има недостатъци, го публикувам- да вдъхнови някой друг да направи по-сполучлива версия:)

По-късно ще опитам да кача и останалите снимки.

5 коментара:

Katya Kovacheva каза...

И моята първоначална идея беше такава, но май се отказа от нея :) (все още умувам) А ти си се справила чудесно, никак не е лесно да сглобиш подобна фигура!

Cvety каза...

Даа, трудоемко е и елементите трябва да се съобразят да не са обемни, защото ще се смачкват, но е доста ефектно и затова ми харесва :)
Поздрави!

- каза...

Колко много търпение и труд! Станал е впечатляващ и различен, харесва ми!:)

Green-Eyed Girl каза...

Много оригинално календарче!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.