сряда, 18 май 2011 г.

Когато вдъхновението изчезне...

Загубих си вдъхновението. Само разглеждах картички в нета, с надежда да открия там нещо да ме вдъхнови. Да, има красиви неща, но никоя не ме "хвърли" в хаоса от хартия на масата. А там е хаос от хартия, защото имам да правя 4-5 важни кртички- за учителките на сина ми в детската градина, за рождения ден на етърва ми, който е в другиден, за едно новородено момченце и за една абитуриентка. Почвам едната, зарязвам, търся други подходящи неща-не върви и не върви. Имали ли сте такива моменти? Както и да е, захванах отново да довърша някоя поне. И както полу-завърших една, започнах друга. И при нея се получи!(разбира се на светлинни години разстояние от първоначалния замисъл:)Бях я започнала за една хартия от papermania-тъмносиня със петънца от слонова кост. В последствие от нея използвах съвсем малко.Използвах друга с малко по тъмни цветове. Дотук горе-долу добре, оставаще украсата. Така ми трябваха интересни цветя, наподобяващи тревички и топченца. обикновено слагат такива в украсите по сватбите. Реших да опитам да си направя подобни от...неузряло грозде. Вече обмислях с какво налично мога да го изсуша и оцветя и...чудото стана! когато се разходих из градината, намерих клонче от изсъхнал чимшир със същич цвят като хартията. Набързо събрах и други поизсъхнали треволяци и ето какво се получи! Аз харесвам тази украса, по другите части има недостатъци-и в импровизирания овал, и в оцветяването(по-късно затъмних малко роклята), и е леко небалансирана в затворено положение,но се надявам основния акцент да се хареса и получателя да ми прости останалите несъвършенства. Та така, като изчезне вдъхновението-разходете се в градината:)



5 коментара:

Katerina Arsenova каза...

Напълно те разбирам !!!! всеки според мен има такива моменти и понякога дори и да имаш вдъхновение пък нямаш време и наистина кръга става омагьосан. С мен се получава така когато ми се натрупат много неща накуп а както виждам и ти си затрупана с неща. Най лесно ще оправиш нещата ако си подредиш работата по важност. Аз лично само така смогвам хем да поровя за вдъхновения, хем да свърша проектите си навреме.

Карай я по леко и по подредено а тази твоя картичка е уникална харесва ми идеята как си я отрязала цветните листчета под диагонал.

Лек и вдъхновяващ ден ти пожелавам !!!

Катя

Unknown каза...

Биляна,картичката ти е уникална,цветовете които си подбрала,аранжирането на цветята и тази фея горска,която май ти е слабост:),всичко е прекрасно,давай...
Пожелавам ти много вдъхновение да насмогнеш със задачите!Успех от мен!

Boryana каза...

Абсолютно всеки има такива дни без вдъхновение. И колкото и да се ровиш в интернет за такова, не го намираш. При мен всеки месец ги има тези дни. Сядам на масата, разпръсвам всичко, с което разполагам и се почват едни комбинации...и накрая(буквално)мине целият ден, а аз все още съм на масата с разпиляни материали и нищо не съм сътворила. Прибирам всичко обратно и изчаквам до следващия път, когато някоя идея ме озари. :)

Относно картичката:
Много ми харесват хартиите, особено по-светлата. А как си се сетила за украсата? Аз едва ли щях да го направя! Прекрасно си аранжирала всичко!
Надявам се вдъхновението етново да те посети! :)

BEARKIS каза...

Доста ползотворна разходка...и както винаги казвам,нищо не е случайно,трябвало е да видиш нещо,което си е намерило точното място.Поздравления!!!

skylife каза...

Картичката е станала страхотна! А разходката определено е била ползотворна! Цветната "аранжировка" е станала страхотна и мисля, че за когото и да е тази картичка, ще бъде изключително щастлив!