понеделник, 31 октомври 2011 г.

още един пират

Днес бяхме на рожден ден на две дечица- братче и сестриче и много исках да направя комплект картички по този повод. Но времето не ми стигна да оцветя две картинки, затова използвах една готова, а тя няма как да бъде комплект с другата. Партито беше пиратско, затова използвах пак малкия пират на Lily of the valley. Смених гамата този път- оранжево и синьо. Хареса ми как се получи и много ме е яд, че не успях да оцветя и една пиратка- мислех да дорисувам две плитчици и да оцветя в розово( някой ден ще го пробвам :) А сега ето я и картичката!


С нея ще участвам тук:

Lili of the valley-challenge 118-sketch

Arty-mark игра 26- детска картичка

събота, 29 октомври 2011 г.

Фея-отново

Ето я и другата оцветена фея, която чакаше цветята си. А те са прекрасни- огромни, ярки! Само дето кафеникавото не е каквото очаквах, но явно не съм погодила правилната гама. Е затова пък жълтите се вписаха идеално в картичката.

петък, 28 октомври 2011 г.

коледна фея

Най-сетне английските ми цветя дойдоха! Но докато ги чаках довърших една коледна картичка с фея. Опитах се да сложа и цветя, и снежинки, но не ми се отдаде тази комбинация. И нищо повече не мога да измисля, защото нямам търпение да довърша една друга фея с така дългоочакваните цветя:)

четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Еднослойна каричка

Признавам, че има много красиви еднослойни картички, но определено това не е моят стил. Според мен подходящи техники са горещия ембосинг и артистичните печати, а аз не ползвам такива. И въпреки, че технически картичката ми е добре изпълнена, не ми "говори" - не я чувствам завършена. Е, ето я и нея- в бяло и синьо, носеща зимна тишина.

сряда, 26 октомври 2011 г.

Душещото куче

Честит имен ден на всички с името Димитър/Димитрина и на тези, които имат близки с тези имена! В нашето семейство празника е двоен- баща ми има рожден ден, а мъжа ми имен ден. А аз имам задачата да направя мъжка картичка. Най-трудно се правят картички за близките. Поне за мен е така. Започнах поредната картичка риза, но ставах от време на време да се ровя в нета за други идеи. Баща ми е ловец, отглежда и няколко кошера пчели, така, че търсих картички по тези теми. Попадах на една картичка с куче, носещо пушка с надпис- търси се рожденик. Хареса ми, но в 10 вечерта няма шанс да започна тепърва да рисувам и изрязвам...Ама идеята се загнезди вече, та пак се разрових за картинки с кучета. Попаднах на душещото куче, семейството одобри идеята за "надушен" рожден ден и се захванах с осъществяването и. Прекопирах картинката директно от екрана, наложих картона отгоре и прекопирах леко с молив. Останалото е ясно- оцветяване, украса... и ето я- картичката с кучето, надушило рождения ден на баща ми:)

понеделник, 24 октомври 2011 г.

шоколадовата усмивка

Тази седмица при Мо предизвикателството е любим печат. Много е трудно да избера кой ми е любим,защото харесвам почти всичките и картинки, но тази шоколадова усмивка е печат, който като видях, знаех, че трябва да имам. Така, че сигурно се класира в графата "любим" :)Исках да направя картичката по разчупена и раздвижена, затова разпръснах такива кръпки и копчета около малчугана.

петък, 21 октомври 2011 г.

Сладки сънища

Такъв надпис бих искала да сложа на тази така сладка, розово-пастелна картичка. Направих я снощи, за 1 час, просто сама се роди, най-вероятно защото картинката е много сладка- такива са бебетата, когато спят, (някои са сладки и будни:),но моята принцеса е по-скоро терминатор, когато е будна:) И въпреки,че не обичам розово реших да я оставя в тази гама, така можех да ползвам и едни от последните си хартии и цветя, които още не съм използвала. А да си призная, въпреки, че имам две кутии с цветя, чакам една поръчка само на цветя от Англия, и имам две-три започнати картички в очакване на новата доставка. Но новото предизвикателство на lili of the valley- бинго ми хареса- дава толкова много комбинации от които да си избереш. Избора ми не беше труден- имам нови висулки, значи с висулки, е те пък са на един ред с цветята и копчетата и ето- моята малка сладка спяща красавица.

неделя, 16 октомври 2011 г.

Втория от предай нататък подаръците

Е най-после, подаръка е получен и мога да го покажа и на вас. Да си призная, това е втори вариант на подаръка, един път тъкмо да изпратя една кутийка и се отказах- не ми хареса. Наистина се надявам тази да е зарадвала получателя си- Лара и да може да я ползва за някакви джунджурии, които сигурно всяка от нас притежава.


Е два от петте обещани, остават още три! И още около 180 изрязани лилии- дали мога тук да помоля всички, които имат до получават изрязаните цветчета, да ми изпратят адресите си по ел.поща? Така ще ми спестите 20 писма с молба за адреси. Благодаря предварително!

сряда, 12 октомври 2011 г.

Есенна фея

Обичам фентъзи и използвам такива образи и в картичките си- най-често елфи и феи, но какво да се прави, те са най-красивите представители на този жанр. Не си мислете обаче, че само това ми е в главата- наистина исках есенна картичка без картинка, само чудесните листа малко връв и някоя друга интересна шишарка или жълъди- имам много такива събрани:) Наистина опитах- но с трите лепила, които имам, не успях да залепя шишарките. В отчаянието си, се разходих за вдъхновение из нета и естествено щом видя фея, не мога да и устоя. Имах съмнения дали пищността на самата фея няма да направи излишни есенните листа и затова я оцветих в по-приглушените есенни цветове, за да не стане твърде крещяща цветово. Измежду три вида хартии избрах тази, защото упорито се опитвам да пробутам тази есенна панделка някъде:), а на тази хартия стоеше най-добре.
На мен резултата ми хареса, а на вас?

понеделник, 10 октомври 2011 г.

за празника на картичко-правещите

С нетърпение очаквах получателката на моите картички- Жени-Unicorn, да получи своите, за да мога да се похваля с тях. Направих и две, защото имах съмнения дали първата ще се хареса- избрах за нея доста нестандартна цветова комбинация. Затова направих още една по- стандартна. Жени е харесала и двете, затова и ги споделям вече и с останалите от гилдията:)


неделя, 9 октомври 2011 г.

Коледен пачуърк

След дългата ваканция и многото изпуснати интересни предизвикателства, реших да се включа веднага във всички активни предизвикателства по блоговете, които следя. Едно от тях е това на Mo, чийто картинки мнооого харесвам! Пък и темата е лесна-пачуърк. Започнах с ентусиазъм, но имахме няколко безсънни нощи с дребосъчка, така, че я завърших, но ми се струва, че можеше да излезе и нещо по-добро. Колебаех се дали изобщо да я публикувам, но размислих, че блога не е място за шедьоври, а за споделяне- дори и понякога да споделяме малко по- несъвършени произведения. Пък и на кой друг да се оплача, че тия деца изобщо не ме разбират- вместо кротко да си растат и да оставят мама да си прави картички, те все нещо искат- да ядат, да спят да ги гушкат :))), сигурно като пораснат ще се оплаквам, че не се сещат за майка си:) но да не ви занимавам повече с отглеждането на потомството, ето и картичката.

петък, 7 октомври 2011 г.

букет лилиум

Здравейте приятели и почитатели. Завръщам се отново в блога след три седмици богати на събития-сина ми тръгна на училище, празнувахме рождения му ден, направихме кръщенка на малката, успяхме за последно да се топнем в морето и да свършим куп други работи свързани с бумащини. От време на време поглеждах по блоговете, но съвсем бегло, колкото да не ви изпусна. Вече имам няколко готови неща, които ще покажа, след като получателите ги видят, а после и вие. А докато чакам български пощи да си свършат работата, направих една картичка. Поръчах си шаблон за изрязване на Sizzix- Lily. Обожавам това цвете, много често го избирам за подарък, когато подарявам цветя- има толкова различни цветове и големини! Като получих шаблона обаче запецнах- не знаех точно какъв цвят да направя, как да го украся. Поизрязах и изрисувах десетина преди да се избистри някаква идея. сега поне имам заготовки за картички:) Скоро ще ги използвам всичките, но засега ви показвам първата. Използвах лист от последните хартии, които си поръчах-в розово зелената гама, защото такива липсваха в колекцията ми. Лилиумите паснаха идеално на тези клонки. Мисля да участвам в предизвикателството при фуриите- без печати или принтирани картинки/надписи.

И понеже съм много радостна, че пак съм на линия, на всеки коментирал ще изрежа по 10 лилиума, ако обещаете после да покажете вашите картички с тези цветя. Хайде - ваш ред е!